Salmorejo cordobés

Salmorejo cordobés

Hello everybody, hope you're having an amazing day today. Today, we're going to make a distinctive dish, Salmorejo cordobés. It is one of my favorites. This time, I'm gonna make it a bit tasty. This will be really delicious.

Salmorejo cordobés is one of the most favored of current trending meals in the world. It's enjoyed by millions daily. It's simple, it's quick, it tastes delicious. Salmorejo cordobés is something which I've loved my whole life. They're fine and they look wonderful.

Many things affect the quality of taste from Salmorejo cordobés, starting from the type of ingredients, then the selection of fresh ingredients, the ability to cut dishes to how to make and serve them. Don't worry if you want to prepare Salmorejo cordobés delicious at home, because if you already know the trick then this dish can be used as an extraordinary special treat.

As for the number of servings that can be served to make Salmorejo cordobés is 6 raciones. So make sure this portion is enough to serve for yourself and your beloved family.

Just in addition, the time it takes to cook Salmorejo cordobés estimated approx 30 minutos.

To get started with this particular recipe, we must prepare a few ingredients. You can cook Salmorejo cordobés using 8 ingredients and 14 steps. Here is how you cook that.

Receta que hace ya años descubrí bicheando por la red y que poco a poco he ido perfeccionando. Barato, y muy rico. Lo más importante en este caso es que los ingredientes sean de alta calidad. Consejo: prepáralo el día antes a consumir, estará muy fresquito y con los sabores mejora integrados.

Ingredients and spices that need to be Take to make Salmorejo cordobés:

  1. 1 kg tomates pera muy maduros
  2. 200 gramos pan de picos o de tipo candeal
  3. 125 ml aceite de oliva virgen extra picual
  4. 1 diente ajo
  5. al gusto Sal
  6. Para servir el salmorejo
  7. 1 loncha jamón serrano
  8. 1 huevo cocido

Instructions to make to make Salmorejo cordobés

  1. Comenzamos por lavar bien los tomates.
  2. Para pelar lo tomates con facilidad, ponemos una cazuela con agua a hervir y preparamos un bol con agua y hielo.
  3. Mientras hierve el agua partimos el pan en daditos de 1x1 cm aproximadamente. No es necesario que sea de días antes. Es mejor si es del día y mejor aún si es de miga compacta tipo candeal.
  4. Cuando hierva el agua, metemos los tomates y los escaldamos durante 1minuto y medio y enseguida los sacamos con una espumadera y los metemos en el agua con hielo. De esta forma se pelaran muy fácilmente.
  5. Pelamos los tomates y los vamos troceando sobre el pan ya partido. Cuando terminemos de trocear todos los tomates, le añadimos un poco de sal y lo removemos todo y dejamos reposar durante 30 minutos para que el pan se empape bien del tomate.
  6. Mientras reposa la mezcla, vamos pelando un diente de ajo al que le quitamos el centro para que no repita y medimos 125 ml de aceite de oliva. Yo he elegido variedad Picual, por su sabor más intenso. Esto va a dar al salmorejo el punto de sabor que necesita.
  7. Después de la media hora de reposo, añadimos medio diente de ajo. Es mejor ir añadiendo poco a poco el ajo hasta encontrar el punto que te gusta. En mi caso basta con medio diente. Y añadimos el AOVE. Y comenzamos a batir a baja velocidad.
  8. Es mejor dedicar un rato a batir todo para que quede una textura lo más fina posible. Antes de terminar, pruébalo y rectifica de sal y añade más ajo si te gusta más fuerte y vuelve a batir para integrarlo. Para mí, con medio diente de ajo es suficiente.
  9. Lo pasamos a un bol de cristal, lo tapamos con un film transparente y al frigorífico. Está mejor si lo preparas el día antes.
  10. Al día siguiente, antes de servir, pásale de nuevo la batidora durante un minuto. Esto hace que obtenga una textura increíble, te encantará.
  11. Para servir dos raciones: Antes de servir el salmorejo, prepara un huevo cocido o, en mi caso, al vapor con el lékué especial para huevos, apenas 50 segundos en el microondas. Y se pica en un bol.
  12. Pica también una loncha de jamón serrano y ponlo en el grill del microondas durante 7 minutos para que quede crujiente.
  13. Sirve salmorejo en dos tazones, aproximadamente serán 150 ml de salmorejo por ración. Y deja al lado el huevo picado y el jamón crujiente para que cada uno se sirva lo que desee.
  14. Y a disfrutar 😋 Buen provecho. 👨‍🍳

As your experience and self-confidence expands, you will locate that you have extra all-natural control over your diet regimen and adjust your diet to your personal tastes with time. Whether you wish to serve a recipe that makes use of less or even more components or is a bit more or less spicy, you can make straightforward adjustments to attain this goal. Simply put, start making your dishes promptly. When it comes to fundamental cooking abilities for beginners you don't require to learn them but only if you grasp some basic food preparation techniques.

This isn't a complete guide to quick as well as simple lunch dishes but its excellent food for thought. Hopefully this will certainly obtain your imaginative juices streaming so you can prepare scrumptious meals for your household without doing too many square meals on your trip.

So that's going to wrap it up for this special food Easiest Way to Make Speedy Salmorejo cordobés. Thanks so much for your time. I am sure that you can make this at home. There's gonna be interesting food in home recipes coming up. Don't forget to bookmark this page in your browser, and share it to your family, friends and colleague. Thank you for reading. Go on get cooking!

Comments

Popular posts from this blog

Pizza con masa de Coliflor

Champiñones al ajillo

Sepia a la plancha con guarnición